Kosten kopen van een huis?

Wat kost het kopen van een huis?

Een huis kopen, is een van de belangrijkste momenten in je leven. Hoe zit het de financiering en welke kosten komen er nog meer bij kijken? Hier lees hier de feiten en labels.

Fabels:

Het is een slechte tijd om een huis te kopen.

Dit is erg afhankelijk van je persoonlijke situatie maar in heel veel situaties is het juist een goede tijd om een huis te kopen. De hypotheekrente is historisch laag en tegelijkertijd zijn de huizenprijzen nu lager dan voor de economische crisis. Ga daarom zeker langs bij een professioneel onafhankelijk hypotheekadviseur.

Het is onduidelijk welke kosten er nog meer bij komen kijken.

Tijdens een hypotheekgesprek hoort u ook over de bijkomende kosten. U moet niet alleen denken aan de koopsom maar ook aan overdrachtsbelasting, kosten voor de notaris, hypotheekakte, taxatie en advieskosten.

Het is verplicht om een hypotheekadviseur in te schakelen.

Het is niet verplicht maar wel raadzaam. Een hypotheekadviseur kijkt samen met u welke hypotheekoplossing het best bij uw persoonlijke situatie past. Ook helpt hij u bij de beslissing om voor hoeveel jaar de rente vast te zetten. Maar ook om de risico’s bij arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of overlijden in kaart te brengen en eventueel te verzekeren.

Feiten

Veel huiseigenaren hebben een restschuld.

Helaas is de lagere huizenprijs niet voor iedereen gunstig. Als uw huis minder waard is kan het zijn dat u een restschuld heeft. Wilt u toch verhuizen? Vraag naar de mogelijkheden voor het meefinancieren van een restschuld aan uw hypotheekadviseur.

Wie een huis wil kopen, moet altijd naar de notaris.

Als u een huis koopt, dan moet u inderdaad langs de notaris voor de leverings- en hypotheekakte. De notaris zorgt ervoor dat u ook juridisch eigenaar wordt van de woning. De tarieven van de notarissen kunnen erg verschillen en ik wil u de tip meegeven om te kijken op www.degoedkoopstenotaris.nl.

 

Kosten kopen van een huis? was last modified: by
twittermail